Sałatka brokułowo-drobiowa

Sałatka_brokułSkładniki:
– 1 brokuł;
– 1 podwójna pierś z kurczaka;
– 1 puszka kukurydzy konserwowej;
– biała część pora;
– 4-5 łyżek majonezu;
– sól, pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Pierś kurczaka gotujemy do miękkości i studzimy. Brokuł wrzucamy do wrzącej lekko posłodzonej i posolonej wody (po płaskiej łyżce stołowej) i gotujemy al dente.
Por kroimy w cienkie paski, kukurydzę odsączamy z zalewy. Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę. Brokuł dzielimy na małe różyczki, dodajemy por, kukurydzę, majonez oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice