Wątróbka drobiowa z cebulką - KozakGotuje.pl

Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbka-drobiowaWątróbka drobiowa z cebulką

Składniki:
1 kg wątróbki drobiowej
6 średnich cebulek
olej do smażenia
mąka kukurydziana
sól do smaku

Wykonanie:
Wątróbki myjemy i oczyszczamy z białych wiązadeł, tłuszczu oraz krwistego zagłębienia. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy oprószoną mąką wątróbkę. Smażymy na niezbyt dużym ogniu po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu lekko solimy.

Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, solimy i smażymy na złoty kolor.

Wątróbkę łączymy z usmażoną cebulką i podajemy na gorąco.

Smacznego!

, ,

2 komentarze do wpisu: Wątróbka drobiowa z cebulką

  1. omlet 12 czerwca 2014 at 00:27 #

    woow taka wątróbka musiała być pyszna

  2. naleśniki 15 czerwca 2014 at 00:20 #

    Coś dla mnie! Wygląda naprawdę smacznie.

Odpowiedz na „naleśnikiClick here to cancel reply.

'