Bagietka z łososiem i serkiem topionym jest idealną przekąską na imprezę. Kanapki są podstawą każdej domówki! :-) Przyrządzenie ich jest banalnie proste, trochę mozolne – z racji tego, że trzeba posmarować każdy kawałek bagietki, ale naprawdę warto! Często podawałam te same składniki na krakersach, niestety za bardzo się łamały i bardzo kruszyły!
Składniki:
- bagietka
- serek topiony
- łosoś wędzony
Wykonanie:
Wiem, że to dość oczywiste, ale mimo wszystko napiszę! A więc bagietkę kroimy w kromeczki, smarujemy serkiem i kładziemy na to łososia. Taaadam! :-) Będzie super jak pokrojoną bagietkę wrzucicie na 5 minut do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Chrupiące tosty z serkiem i łososiem będą jeszcze lepsze!
Bagietka z łososiem i serkiem może być także pysznym śniadaniem :-)