|
|
Chrupiąca sałatka selerowa jest równie pyszna jak popularna na stołach w całej Polsce – sałatka jarzynowa.
Składniki:
- pierś z kurczaka
- 3 – 4 łodygi selera naciowego
- puszka kukurydzy konserwowej
- 100g orzechów włoskich łuskanych
- 100g rodzynek
- po 1 strąku papryki żółtej i pomarańczowej
Wykonanie:
Pierś z kurczaka gotujemy z dodatkiem Vegety lub innej przyprawy. Po ugotowaniu mięso studzimy i kroimy w średnia kostkę. Kukurydzę odsączamy, selera kroimy w paski. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i wstawiamy do lodówki, aby sałatka „przegryzła się”.
Sałatka świetnie smakuje również w wersji wegetariańskiej, bez dodatku kurczaka.
Smacznego!
Zobacz inne przepisy na sałatki
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!