Składniki:
- makaron lasagne
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 4 średnie cebule
- 1 puszka pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1,5 szklanki mleka, 2 łyżki masła i 2 łyżki mąki (na sos beszamelowy)
- 30 dag sera żółtego
- 1 opakowanie serka topionego (jeśli ktoś lubi)
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki przyprawy do zup w płynie
- sól, pieprz, bazylia, oregano
Wykonanie:
Pokrojoną w kostkę cebulę lekko podsmażamy, dodajemy mięso i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy pomidory, koncentrat, czosnek i przyprawy.
Przygotowujemy sos beszamelowy: do rondla w rondlu roztapiamy masło, mieszając dodajemy mąkę, a następnie mleko do uzyskania dość gęstej konsystencji, zagotowujemy.Na wysmarowanej masłem blaszce układamy kolejno warstwami : makaron, sos beszamelowy, nadzienie mięsne, starty żółty ser, kolejną warstwę makaronu, sos, nadzienie, itd. do wyczerpania składników, tak, by na wierzchu znalazło się nadzienie, ser żółty i kawałki serka topionego.
Zapiekać 45 min. w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
viagra online canada-viagra cialis buy online-cialisonlinegenericnorxfast.com-is canadian pharmacy online legit-enzyte compared to viagra
Comments are closed.