Jajka faszerowane - KozakGotuje.pl

Jajka faszerowane

jajka_faszerowane Jajka faszerowane

Składniki:
6 jajek
1 serek topiony z szynką
5 – 6 pieczarek konserwowych
50 ml śmietanki
1 opakowanie kiełków rzodkiewki
sól, pieprz do smaku
barwnik spożywczy czerwony

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Każde jajko kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.

Do żółtek dodajemy serek topiony, pokrojone w drobną kostkę pieczarki i śmietankę. Całość dokładnie ucieramy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farbowanie jajek:
Do ½ l gorącej, przegotowanej wody dodajemy szczyptę farby, schładzamy i wkładamy białka jajek. Trzymamy w zalewie do uzyskania odpowiedniego koloru.

Ufarbowane białka nadziewamy farszem i dekorujemy kiełkami.

Smacznego!

PrintFriendly and PDF Wydrukuj przepis

,

Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz

'
взять займ онлайн кредит онлайн оформить кредитную карту вклад онлайн