|
|
Składniki:
6 jajek
1 serek topiony z szynką
5 – 6 pieczarek konserwowych
50 ml śmietanki
1 opakowanie kiełków rzodkiewki
sól, pieprz do smaku
barwnik spożywczy czerwony
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Każde jajko kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Do żółtek dodajemy serek topiony, pokrojone w drobną kostkę pieczarki i śmietankę. Całość dokładnie ucieramy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farbowanie jajek:
Do ½ l gorącej, przegotowanej wody dodajemy szczyptę farby, schładzamy i wkładamy białka jajek. Trzymamy w zalewie do uzyskania odpowiedniego koloru.
Ufarbowane białka nadziewamy farszem i dekorujemy kiełkami.
Smacznego!
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!