|
|
Kotlet z kurczaka po meksykańsku. Wariacji na temat kotletów z piersi kurczaka może być mnóstwo. Dziś proponujemy Wam kotlety w wersji nieco ostrzejszej – po meksykańsku.
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 jajko
- odrobina chili w proszku
- kmin rzymski mielony (jeśli mamy w ziarnach, ucieramy w moździerzu)
- słodka papryka mielona
- Vegeta do smaku
- 4 ząbki czosnku
- świeża pietruszka lub koperek
- 1 łyżka masła
- mąka
- olej
Sposób przygotowania;
Mięso myjemy i obsuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Przecinamy na pół, lekko rozbijamy, przyprawiamy przyprawami i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na środek układamy masło oraz posiekaną pietruszkę lub koperek.
Mięso zwijamy w rulonik, obtaczamy w mące i roztrzepanym jajku i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!