|
|
Makaron pappardelle to włoski makaron jajeczny w kształcie długich, płaskich, szerokich wstążek. Świetnie komponuje się z różnego rodzaju sosami – od dziczyzny po drób.
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu pappardelle (250g)
- 300g piersi z indyka
- 4 małe papryczki chili
- puszka pomidorów (ja użyłam własnoręcznie zrobionych jesienią, w zalewie ziołowej)
- ser żółty
- 3-4 łyżki pesto
- olej
- przyprawy: pieprz, bazylia, odrobina cukru, maggi, vegeta
- oliwa
Przygotowanie:
Umytą i obsuszoną pierś z indyka kroimy w paski i marynujemy w pesto. Zamarynowane mięso smażymy na oleju na złoty kolor, w trakcie smażenia dodajemy pokrojone w paseczki papryczki chili.
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Gdy makaron się ugotuje, odcedzamy go i wrzucamy na patelnię. Dodajemy starty ser i mieszamy. Przyprawiamy do smaku i…
Smacznego!
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!