|
|
Muffiny z mięsa mielonego
Składniki:
½ kg dobrego mięsa mielonego (łopatka, szynka)
2 jajka
1 czerstwa bułka namoczona w zimnej wodzie
10 jaj przepiórczych ugotowanych na twardo
Vegeta
olej
pieprz
bułka tarta
Sposób przygotowania:
Do mięsa mielonego dodajemy 2 całe jajka, bułkę odciśniętą z wody, Vegetę, pieprz i trochę zimnej wody. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Blaszkę do muffinek smarujemy dokładnie olejem. Wyrobione mięso formujemy w muffinki, do środka wkładamy jajko przepiórcze (jajeczka można zastąpić pieczarkami – będą równie smaczne). Muffinki obtaczamy w bułce tartej i wkładamy kolejno do formy.
Foremkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 0 C i pieczemy przez około 40 minut.
Po upieczeniu i schłodzeniu muffinki delikatnie wyjmujemy w formy przy pomocy noża.
Smacznego!
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!