Pasta z makreli wędzonej. Przepis na pastę z wędzonej makreli

pasta_rybna_01

Pasta z makreli wędzonej. Przepis na pastę z wędzonej makreli.  Pasta z makreli wędzonej to doskonały i tani dodatek do kanapek. Świetnie smakuje z ogórkiem kiszonym lub konserwowym.

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • 3 łyżki masła lub dobrej margaryny
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pieprz do smaku

Wykonanie:
Rybę obieramy ze skórki i ości. Mielimy z masłem w maszynce o średnich oczkach. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pieprz. Wszystkie składniki jeszcze raz dokładnie mieszamy i… pasta z makreli jest gotowa.

Smacznego!

Pasta z makreli wędzonej. Przepis na pastę z wędzonej makreli

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice