|
|
Rolada z wędzonym łososiem to atrakcyjna, smaczna i zdrowa przystawka, która uświetni każde przyjęcie.
Składniki:
- 150 g wędzonego łososia
- 450 g mrożonego szpinaku.
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- 4 jajka
- 4 łyżki koperku
- 200 g twarogu
- 2-4 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka skórki z cytryny
- sok z cytryny
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
Szpinak dusimy na maśle, osączamy, a następnie mieszamy z żółtkami i pianą z białek. Przyprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Rozsmarowujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 200
0
C. Lekko studzimy.
Ser mieszamy z jogurtem, skórką i koperkiem. Doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Rozsmarowujemy na szpinakowym cieście, na wierzch kładziemy łososia i rolujemy w roladę. Roladę zawijamy w przezroczystą folię i wstawiamy na co najmniej na dwie godziny do lodówki.
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!