Sałatka drobiowo-winogronowa

sałatka_kurczak_winogrona Mamy sezon na winogrona, a więc proponuję kolejną prostą sałatkę na bazie tego smacznego owocu i piersi kurczaka.

Składniki:
– 1 podwójna pierś kurczaka;
– 20 dag żółtego sera;
– po ok. 25 dag białych i różowych winogron;
– 1 puszka kukurydzy;
– 4-5 łyżek stołowych majonezu.

Przygotowanie:
Pierś kurczaka kroimy w drobna kostkę, a następnie posypujemy przyprawą do kurczaka, smażymy na małej ilości oleju na złoty kolor i pozostawiamy do ostygnięcia. Ser kroimy w drobną kostkę. Winogrona myjemy, jeśli są duże, kroimy na pół. Kukurydzę odsączamy z zalewy.  Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i… smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice