|
|
Sałatka makaronowo-drobiowa
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
30 dag makaronu, najlepiej kolorowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 papryka konserwowa
4 – 5 ogórków konserwowych
pęczek świeżego koperku
1 pęczek szczypiorku
przyprawa „Gyros-kebab” Kamis
sos czosnkowy – majonez, jogurt grecki lub bałkański, czosnek przeciśnięty przez praskę
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente, hartujemy zimną wodą, odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros-kebab i smażymy na złoty kolor. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do makaronu. Następnie dodajemy pozostałe składniki – ostudzone mięso, posiekany koperek i szczypiorek oraz sos czosnkowy.
Sałatkę mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!