|
|
Wątróbka drobiowa z cebulką
Składniki:
1 kg wątróbki drobiowej
6 średnich cebulek
olej do smażenia
mąka kukurydziana
sól do smaku
Wykonanie:
Wątróbki myjemy i oczyszczamy z białych wiązadeł, tłuszczu oraz krwistego zagłębienia. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy oprószoną mąką wątróbkę. Smażymy na niezbyt dużym ogniu po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu lekko solimy.
Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, solimy i smażymy na złoty kolor.
Wątróbkę łączymy z usmażoną cebulką i podajemy na gorąco.
Smacznego!
woow taka wątróbka musiała być pyszna
Coś dla mnie! Wygląda naprawdę smacznie.