|
|
Makaron z pesto i łososiem to świetne rozwiązanie na szybkie przygotowanie obiadu.
Niestety kupienie makaronu, w którym jest choćby kilka procent prawdziwych jajek to sztuka. W większości produktów nie znajdziemy ich w składzie, albo będzie to jedynie proszek jajeczny. Prawdziwy jajeczny makaron możemy znaleźć w dobrych delikatesach, niestety jest dość drogi.
Tymczasem w Lidl ‚u udało mi się dostać świeży makaron! Trudno stwierdzić, czy to stała, czy sezonowa oferta. Makaron o „ Nonna mia ” czyli „Moja babcia” kosztuje niewiele (2,99 zł), ma naturalny skład i zawartość prawdziwych jajek. To widać i czuć, gdy się go ugotuje. Co ważne, jest świeży, nie suszony! To nadaje mu zupełnie inną konsystencję po przygotowaniu i wymaga zaledwie 3 minut we wrzątku.
Naprawdę polecam. W połączeniu z bazyliowym pesto i łososiem może być idealnym, lekkim posiłkiem, którego przygotowanie zajmie mniej niż kwadrans.
- makaron
- wędzony łosoś
- pesto bazyliowe
- świeża bazylia
- sól
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
- Łososia kroimy na kawałki.
- Ugotowany makaron mieszamy z pesto i łyżką wody, w której gotował się makaron.
- Na makaron kładziemy kawałki łososia i dekorujemy bazylią.
Makaron z pesto i łososiem gotowy! Smacznego :-)
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!