Paluszki drobiowe w sezamie - KozakGotuje.pl

Paluszki drobiowe w sezamie

Bardzo prosta i smaczna przekąska, którą może wykonać nawet początkujący kucharz.

Składniki:
1 pierś kurczaka:
1 jajko;
1 szklanka mąki;
1 szklanka wody;
200 g sezamu;
przyprawa do kurczaka „Kamis”;
przyprawa Vegeta (2 łyżeczki).

Sposób przygotowania:
Oczyszczoną pierś kurczaka kroimy po skosie w nieduże paski o szerokości ok. 2 cm i oprószamy przyprawą do kurczaka.
Jajko roztrzepujemy z wodą, dodajemy mąkę, Vegetę i robimy ciasto, o konsystencji naleśnikowego.
Paski kurczaka maczamy w cieście, obtaczamy w sezamie i wrzucamy na głęboki olej. Smażymy ok. 3-4 min. na złoty kolor.
Smacznego!

, sezam

Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz

'