Sałatka drobiowa to kolejny z szybkich, łatwych w wykonaniu i tanich przepisów ma przekąskę. Produkty użyte do wykonania sałatki są dostępne praktycznie przez cały rok, nie jest to więc potrawa sezonowa.
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
6 – 7 ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
3 łyżki stołowe majonezu
2 łyżki stołowe keczupu
przyprawa go grilla klasyczna
olej do smażenia.
Wykonanie sałatki:
Pierś z kurczaka myjemy, obsuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy przyprawą do grilla. Odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie smażymy mięso na rozgrzanym oleju na złoty kolor, mieszając, aby się nie przypaliło. Pozostawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie kroimy ogórki w drobną kostkę i odsączamy kukurydzę.
Wszystkie składniki sałatki łączymy z majonezem i keczupem.
Smacznego!
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!