Składniki:
1 opakowanie ryżu w torebkach (4 torebki);
1 podwójna pierś z kurczaka;
1 puszka kukurydzy;
1 puszka ananasa;
2 łyżki łuskanego słonecznika;
10 dag rodzynek;
1 łyżka oleju;
majonez;
przyprawa do kurczaka „Kamis”.
Wykonanie:
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kukurydzę i ananasa odcedzamy, ananasa kroimy w kostkę.
Kurczaka myjemy, obsuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Smażymy na oleju na złoty kolor i odstawiamy do wystygnięcia.
Słonecznik prażymy na patelni złoty kolor uważając, żeby nie przypalił się.
Do ryżu dodajemy wszystkie składniki i mieszamy z majonezem. Solimy do smaku.
Smacznego!
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!