Sałatka z selera konserwowego i kurczaka do bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu przepis na przekąskę, która możemy poczęstować niespodziewanych gości.
Składniki:
2 słoiczki selera konserwowego (1 słoik = 345g)
1 podwójna pierś kurczaka
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka brzoskwini w syropie
5-6 łyżek majonezu
Vegeta do gotowania piersi.
Przygotowanie sałatki:
Umytą i oczyszczoną z kurczaka dotujemy z dodatkiem Vegety. Po ugotowaniu pierś schładzamy, wywaru nie wylewamy – powstał pyszny bulion, mogący stanowić podstawę np. do zupy.
Schłodzona pierś kroimy w kostkę. Kukurydzę, seler i brzoskwinie odsączamy z zalewy. Brzoskwinię również kroimy w średnia kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i… sałatka gotowa!
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!