Składniki:
1 opakowanie tortellini w mięsem;
6 ogórków konserwowych;
5 jajek na twardo;
1 mała główka czosnku;
pęczek szczypiorku;
puszka groszku konserwowego;
puszka kukurydzy;
4 łyżki stołowe majonezu;
4 łyżki stołowe jogurtu (ja użyłam greckiego);
sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy. Jajka i ogórki kroimy w kostkę. Ogórki, groszek i kukurydzę odsączamy na sicie. Szczypiorek drobno kroimy. Majonez łączymy z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Ostudzone tortellini mieszamy z groszkiem, kukurydzą ogórkiem, jajkami, szczypiorkiem i sosem czosnkowym.
Odstawiamy do lodówki, aby sałatka „przegryzła się”
Smacznego!
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!