Sernik na zimno to łatwe i pyszne ciasto, które na pewno każdemu się uda! Prezentuje się świetnie i tak samo smakuje :-)
Składniki:
- 1 kg serka twarogowego zmielonego
- 5 galaretek truskawkowych
- opakowanie biszkoptów
- galaretka rubinowa
- galaretka szafirowa
- galaretka cytryna
- 500 g winogron
Sposób przygotowania:
1. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i dokładnie mieszamy.
2. Zostawiamy do ostygnięcia.
3. Galaretkę rubinową rozpuszczamy w szklance wody przegotowanej i wylewamy na płaską tackę, do zastygnięcia.
4. Tak samo robimy z galaretką szafirową.
5. Jak galaretki stężeją kroimy je w drobną kostkę.
6. Twaróg miksujemy i dodajemy do niego stężoną galaretkę truskawkową – całość miksujemy.
7. Na koniec dodajemy pokrojone galaretki i lekko mieszamy, wylewamy do tortownicy.
8. Jak całość stężeje, układamy biszkopty, winogrona i całość zalewamy rozpuszczoną galaretką cytrynową.
9. Odstawiamy do ostygnięcia i przechowujemy w lodówce :-)
Sernik na zimno gotowy!
Zobacz także:
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!