|
|
Nie wszyscy są amatorami brokułów, ale w tej postaci powinny smakować każdemu.
Składniki:
- 1 duży brokuł;
- 1 l wywaru z rosołu;
- 200 g serka topionego śmietankowego;
- Vegeta, pieprz do smaku;
- grzanki;
Przygotowanie:
Różyczki z brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie, dodajemy do gorącego bulionu i miksujemy. Dodajemy serek topiony i ponownie miksujemy. Przyprawiamy Vegetą i pieprzem wg własnych upodobań.
Podajemy z wcześniej przygotowanymi grzankami.
Grzanki z razowego pieczywa czosnkowe
- niezbyt świeże pieczywo;
- oliwa do smażenia;
- kilka ząbków czosnku;
Na chłodny olej wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek. Smażymy chwilę, aż zacznie się rumienić. Wtedy wrzucamy pokrojone w drobną kostkę pieczywo. Smażymy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż grzanki się zrumienią i będą chrupkie. Grzanki dodajemy do zupy przed samym podaniem, aby pozostały chrupiące.
Smacznego!
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!