Sałatka makaronowo-drobiowa

sałatka-makaronowaSałatka makaronowo-drobiowa

Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
30 dag makaronu, najlepiej kolorowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 papryka konserwowa
4 – 5 ogórków konserwowych
pęczek świeżego koperku
1 pęczek szczypiorku
przyprawa „Gyros-kebab” Kamis
sos czosnkowy – majonez, jogurt grecki lub bałkański, czosnek przeciśnięty przez praskę
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente, hartujemy zimną wodą, odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros-kebab i smażymy na złoty kolor. Pozostawiamy do ostygnięcia.

Ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do makaronu. Następnie dodajemy pozostałe składniki – ostudzone mięso, posiekany koperek i szczypiorek oraz sos czosnkowy.

Sałatkę mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice