|
|
Krokiety wigilijne z kapustą idealnie pasują do czerwonego barszczu. Farsz możecie przygotować dużo wcześniej. Jak to zrobić? Przygotowujemy kapustę według przepisu, a następnie wkładamy ją do wyparzonych słoików i pasteryzujemy przez 30 minut. W ten sposób mamy przygotowane danie na kolację wigilijną.
Naleśniki na krokiety:
- ½ kg mąki
- 4 jajka
- 2 łyżeczki soli
- 2 szklanki wody mineralnej gazowanej
- 2 szklanki zimnej wody
- ½ szklanki oleju
- farsz – kapusta wigilijna
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż znikną grudki. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni.
Po usmażeniu nakładamy kapustę, zwijamy lub składamy w kopertę, w zależności od upodobań. Obtaczamy w jajku i w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Krokiety wigilijne z wykorzystaniem kapusty wigilijnej :-)
Sprawdź:
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!