Pikantne skrzydełka z Dzikiego zachodu! Ten przepis wypróbowałam szczególnie z myślą o Panach, dla których kuchnia często bywa miejscem tajemnym, a z potraw na gorąco wychodzą im jedynie parówki i jajecznica. Warto spróbować, bo potrawa jest naprawdę bardzo łatwa w wykonaniu, a jak wybornie smakuje!
Składniki:
1 kg skrzydełek;
2-3 łyżki oleju;
6 łyżeczek przyprawy „Skrzydełka z Dzikiego Zachodu” firmy Kamis.
Przygotowanie:
Skrzydełka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Do oleju dodajemy przyprawę i z tak przygotowaną marynatą dokładnie mieszamy skrzydełka. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 min. (można przygotować dzień wcześniej)
Zamarynowane skrzydełka układamy na blaszce i pieczemy ok. 45 – 50 min. w temperaturze z 180
0
C.
Pikantne skrzydełka z kurczaka można podawać z sosem, jako przekąskę :-) Smacznego!
Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!