Barszcz czerwony Wielkanocny - KozakGotuje.pl

Barszcz czerwony Wielkanocny

barszcz_czerwony Barszcz czerwony Wielkanocny

Składniki:
1 kg czerwonych buraków
30 dag włoszczyzny
30 dag podsuszanej kiełbasy
30 dag boczku wędzonego
5 jajek ugotowanych na twardo
sól, ocet, cukier
ziele angielskie, liść laurowy, pieprz

Przygotowanie:
Buraczki myjemy, obieramy i kroimy w paski. Włoszczyznę zalewamy 2 l zimnej wody, dodajemy pokrojone buraczki, ziele angielskie, liść laurowy i boczek, solimy i gotujemy na małym ogniu, aż włoszczyzna będzie miękka.

Odlewamy wywar, doprawiamy octem, cukrem i pieprzem. Boczek możemy wykorzystać jako dodatek do pieczywa lub pokrojony dodać do barszczu. Kiełbasę kroimy w plasterki, wkładamy do talerzy, dodajemy pokrojone jajko i zalewamy gorącym barszczem.

Do barszczu możemy dodać odrobinę startego chrzanu lub śmietanki, zależnie od upodobań.

Smacznego!

PrintFriendly and PDF Wydrukuj przepis

, ,

Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz

'
взять займ онлайн кредит онлайн оформить кредитную карту вклад онлайн