Franfurterki w cieście francuskim - KozakGotuje.pl

Franfurterki w cieście francuskim

Frankfurterki-w-cieście Franfurterki w cieście francuskim to szybka, niedroga i smaczna przekąska, która można podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno.

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
ok. 30 dag kiełbasek (franfurterki, dobre parówki)
20 dag sera żółtego
1 jajko

Przygotowanie:
Z ciasta wycinamy prostokąty. Na środku każdego układamy kiełbaskę oraz starty żółty ser. Prostokąty sklejamy, smarujemy roztrzepanym jajkiem i delikatnie oprószamy żółtym serem.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 0 C około 20 minut.
Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym.

Smacznego!

PrintFriendly and PDF Wydrukuj przepis

, ,

Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz

'
взять займ онлайн кредит онлайн оформить кредитную карту вклад онлайн