Franfurterki w cieście francuskim

Frankfurterki-w-cieścieFranfurterki w cieście francuskim to szybka, niedroga i smaczna przekąska, która można podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno.

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
ok. 30 dag kiełbasek (franfurterki, dobre parówki)
20 dag sera żółtego
1 jajko

Przygotowanie:
Z ciasta wycinamy prostokąty. Na środku każdego układamy kiełbaskę oraz starty żółty ser. Prostokąty sklejamy, smarujemy roztrzepanym jajkiem i delikatnie oprószamy żółtym serem.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 2000C około 20 minut.
Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice