Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbka-drobiowaWątróbka drobiowa z cebulką

Składniki:
1 kg wątróbki drobiowej
6 średnich cebulek
olej do smażenia
mąka kukurydziana
sól do smaku

Wykonanie:
Wątróbki myjemy i oczyszczamy z białych wiązadeł, tłuszczu oraz krwistego zagłębienia. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy oprószoną mąką wątróbkę. Smażymy na niezbyt dużym ogniu po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu lekko solimy.

Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, solimy i smażymy na złoty kolor.

Wątróbkę łączymy z usmażoną cebulką i podajemy na gorąco.

Smacznego!

2 comments
Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice