Jajka faszerowane

jajka_faszerowaneJajka faszerowane

Składniki:
6 jajek
1 serek topiony z szynką
5 – 6 pieczarek konserwowych
50 ml śmietanki
1 opakowanie kiełków rzodkiewki
sól, pieprz do smaku
barwnik spożywczy czerwony

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Każde jajko kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.

Do żółtek dodajemy serek topiony, pokrojone w drobną kostkę pieczarki i śmietankę. Całość dokładnie ucieramy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farbowanie jajek:
Do ½ l gorącej, przegotowanej wody dodajemy szczyptę farby, schładzamy i wkładamy białka jajek. Trzymamy w zalewie do uzyskania odpowiedniego koloru.

Ufarbowane białka nadziewamy farszem i dekorujemy kiełkami.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice