Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy_w_cieścieKabanosy w cieście francuskim to wyjątkowo łatwa w wykonaniu i szybka przekąska. Składniki możemy kupić praktycznie w każdym dyskoncie, a wykonać ją może każdy, nawet początkujący adept sztuki kuchennej.
Składniki:
– 1 opakowanie ciasta francuskiego
– kilka kabanosów
– 1 jajko

Wykonanie:
Ciasto kroimy w paski w zależności od tego, jakie długości chcemy uzyskać paluchy. Kabanosy zawijamy ściśle w cieście i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odległości ok. 2cm od siebie (ciasto w czasie pieczenia urośnie). Paluchy smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 2000C na ok. 15-20 minut. Przed pieczeniem paluchy możemy lekko naciąć, jak widać na zdjęciu.

Świetnie smakują z sosem czosnkowym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice