Krokiety wigilijne

krokiety wigilijneKrokiety wigilijne z kapustą idealnie pasują do czerwonego barszczu. Farsz możecie przygotować dużo wcześniej. Jak to zrobić? Przygotowujemy kapustę według przepisu, a następnie wkładamy ją do wyparzonych słoików i pasteryzujemy przez 30 minut. W ten sposób mamy przygotowane danie na kolację wigilijną.

Naleśniki na krokiety:

  • ½ kg mąki
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • 2 szklanki zimnej wody
  • ½ szklanki oleju
  • farsz – kapusta wigilijna

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż znikną grudki. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni.

Po usmażeniu nakładamy kapustę, zwijamy lub składamy w kopertę, w zależności od upodobań.  Obtaczamy w jajku i w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Krokiety wigilijne z wykorzystaniem kapusty wigilijnej :-)

Sprawdź:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice