Kotlet z kurczaka po meksykańsku

Kotlet-z-kurczaka-po-meksykańskuKotlet z kurczaka po meksykańsku. Wariacji na temat kotletów z piersi kurczaka może być mnóstwo. Dziś proponujemy Wam kotlety w wersji nieco ostrzejszej – po meksykańsku.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • odrobina chili w proszku
  • kmin rzymski mielony (jeśli mamy w ziarnach, ucieramy w moździerzu)
  • słodka papryka mielona
  • Vegeta do smaku
  • 4 ząbki czosnku
  • świeża pietruszka lub koperek
  • 1 łyżka masła
  • mąka
  • olej

Sposób przygotowania;
Mięso myjemy i obsuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Przecinamy na pół, lekko rozbijamy, przyprawiamy przyprawami i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na środek układamy masło oraz posiekaną pietruszkę lub koperek.
Mięso zwijamy w rulonik, obtaczamy w mące i roztrzepanym jajku i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice