Makaron z pesto i łososiem

makaron z pesto i łososiem

Makaron z pesto i łososiem to świetne rozwiązanie na szybkie przygotowanie obiadu.

Niestety kupienie makaronu, w którym jest choćby kilka procent prawdziwych jajek to sztuka. W większości produktów nie znajdziemy ich w składzie, albo będzie to jedynie proszek jajeczny. Prawdziwy jajeczny makaron możemy znaleźć w dobrych delikatesach, niestety jest dość drogi.

Tymczasem w Lidl‚u udało mi się dostać świeży makaron! Trudno stwierdzić, czy to stała, czy sezonowa oferta. Makaron o „Nonna mia” czyli „Moja babcia” kosztuje niewiele (2,99 zł), ma naturalny skład i zawartość prawdziwych jajek. To widać i czuć, gdy się go ugotuje. Co ważne, jest świeży, nie suszony! To nadaje mu zupełnie inną konsystencję po przygotowaniu i wymaga zaledwie 3 minut we wrzątku.

Naprawdę polecam. W połączeniu z bazyliowym pesto i łososiem może być idealnym, lekkim posiłkiem, którego przygotowanie zajmie mniej niż kwadrans.

makaron z pesto i łososiem
Składniki:

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  2. Łososia kroimy na kawałki.
  3. Ugotowany makaron mieszamy z pesto i łyżką wody, w której gotował się makaron.
  4. Na makaron kładziemy kawałki łososia i dekorujemy bazylią.

Makaron z pesto i łososiem gotowy! Smacznego :-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice