|  |  | 
          
            Wątróbka drobiowa z cebulką
          
          Wątróbka drobiowa z cebulką
         
          
           Składniki:
          
          
          1 kg wątróbki drobiowej
          
          6 średnich cebulek
          
          olej do smażenia
          
          mąka kukurydziana
          
          sól do smaku
         
          
           Wykonanie:
          
          
          Wątróbki myjemy i oczyszczamy z białych wiązadeł, tłuszczu oraz krwistego zagłębienia. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy oprószoną mąką wątróbkę. Smażymy na niezbyt dużym ogniu po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu lekko solimy.
         
Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, solimy i smażymy na złoty kolor.
Wątróbkę łączymy z usmażoną cebulką i podajemy na gorąco.
Smacznego!
 Wydrukuj przepis
          
           Wydrukuj przepis
          
         
woow taka wątróbka musiała być pyszna
Coś dla mnie! Wygląda naprawdę smacznie.