Chrupiąca sałatka selerowa

salatka_seler-nac_1Chrupiąca sałatka selerowa jest równie pyszna jak popularna na stołach w całej Polsce – sałatka jarzynowa.

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 3 – 4 łodygi selera naciowego
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 100g orzechów włoskich łuskanych
  • 100g rodzynek
  • po 1 strąku papryki żółtej i pomarańczowej

Wykonanie:
Pierś z kurczaka gotujemy z dodatkiem Vegety lub innej przyprawy. Po ugotowaniu mięso studzimy i kroimy w średnia kostkę. Kukurydzę odsączamy, selera kroimy w paski. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i wstawiamy do lodówki, aby sałatka „przegryzła się”.

Sałatka świetnie smakuje również w wersji wegetariańskiej, bez dodatku kurczaka.

Smacznego!

 

[bloglist posts=”8″ title=”Zobacz inne przepisy na sałatki” show_title=”yes” categories=”Salatki”]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Editor's choice