Kurczak w cieście piwnym - KozakGotuje.pl

Kurczak w cieście piwnym

Bardzo prosta i smaczna przekąska, która podawana z frytkami i surówkami może służyć jako danie obiadowe.

Składniki:
1 pierś z kurczaka;
1 szklanka piwa;
1 szklanka mąki krupczatki;
1 łyżka cukru;
panierka do kurczaka „Knorr” (jeśli ktoś lubi, można użyć pikantnej);
olej do smażenia.

Sposób wykonania:
Pierś kurczaka oczyszczamy i kroimy w długie paski. Do piwa dodajemy mąkę oraz cukier i robimy ciasto, jak na naleśniki. Kawałki kurczaka moczymy najpierw w cieście, a następnie w panierce. Wrzucamy na rozgrzany głęboki olej i smażymy ok. 2-3 min. na złoty kolor.

filet z piersi kurczaka

Ten wpis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz

'